İyimser Bir Dünya!

Hep sorarım neden iyimserlik diye bir ders yoktur. Elbette ahlak ile ilgili bir kavram bu ancak düşünsenize her eylemimiz iyimserlik ile başlasa! Dünyada savaş ya da kaostan bahsedilebilir miydi? İyilik yap denize at sözü ile amaç yapacağımız karşılıksız iyiliğin bize bir gün mutlaka döneceğini göstermek ve bu inançla dünyayı yaşanılır kılmak.

Her insan iyi potansiyelini içinde taşır ve insanın içindeki bu iyiyi yani cevheri dışarı çıkarabilmesi, maddi isteklerinden sıyrılabilmesi, zihnine hükmedebilmesi kendi marifetidir. Bu cevher dışarı çıkabildiğinde bu onun her işi aşkla, heyecanla yapabilme gücünü salık verir.

Eskiden insanlar erdeme büyük önem verirlerdi. (iyiyi erdem ile çıkarabileceğine inanılıyordu.) Çünkü onurlu bir yaşam için erdeme ihtiyacı vardı kaldı ki filozofların ekmeği idi erdem. Ancak Gelişen teknoloji ile birlikte insan işlerini daha kolay yaparken unuttuğu bir şey vardı; teknolojinin kötüye kullanılması. İşte en büyük sorun burada. Ürettiği silahlar ve teknoloji ile birbirlerine düşman devletler ortalığı kana buluyor dünyayı kaosa sürüklüyor.

Çağımızdaki bu teknolojik gelişmeler insanı maddeye daha da bağımlı hale getiriyor. Aslında insanın varlıksal olarak değil ruhsal olarak dönüşümü önemlidir. Amaç teknolojinin insan aklına hizmet etmesidir yoksa bizim yaratmış olduğumuz teknolojinin bizi yönlendirmesi değildir.

İyimserliğin kaynağı hem kendimizde, hem toplumladır. Marcus Seneca

Hep iyimser kalmanız dileğimle…

İyimser Bir Dünya!” üzerine bir yorum

Yorum bırakın